Die mag wel komen, die mag niet komen, die mag wel komen,..

Wie nodig je nu precies uit voor je trouw en wie niet? Natuurlijk komt hier wel wat bij kijken. Je selecteert je gasten natuurlijk niet willekeurig door ‘die mag wel komen, die mag niet komen,.. met een madeliefje te spelen.

Bij het opmaken van onze gastenlijst, hebben het lief en ik toch wel enkele foutjes gemaakt (die we gelukkig op tijd konden rechtzetten). Dolenthousiast begonnen we er dan ook aan. We maakten een ‘Excel-bestand’ en begonnen namen in te geven van wie we er graag bij wilden. Heel handig was dat we onmiddellijk rekening hielden met wie, waar zou zitten tijdens het avondfeest. Gasten die elkaar kenden, kregen hetzelfde kleurtje. Bij iedere uitnodiging gaven we ook onmiddellijk in met hoeveel personen ze waren. Op deze manier werd het voor ons makkelijker om aantallen uit te tellen.

afbeelding1

En net het uittellen van die aantallen, ging al snel mis, binnen een mum van tijd zaten we aan 200 genodigden. Dit leek ons, onder andere budgetgewijs, TE veel.(Vooral omdat we wisten dat onze (schoon)ouders nog wat mensen wilden toevoegen)

In plaats van te schrappen besloten we mensen in bepaalde categorieën te verdelen. Zo hadden we:

  • gasten die vanaf de ceremonie tot de vroege uurtjes genodigd werden;
  • gasten die enkel voor de receptie uitgenodigd werden;
  • gasten die vanaf het dessert (avondgasten dus) mochten komen.

Met deze indeling konden we wel leven. Zo konden we iedereen uitnodigen die we er graag bij wilde en het zou binnen ons budget passen, dachten we. Met deze gedachte waren we dan ook enkele weken gesust. Tot het moment we begonnen uit te tellen, wat dit concreet zou gaan kosten,.. eindresultaat: SCHRAPPEN dus. Heel de gastenlijst kwam nog eens onder vuur te liggen, net als ons budget. Volgende vragen kwamen dus op tafel te liggen:

  • Wat willen we echt uitgeven aan onze trouw
  • Wie willen we er echt bij, wie zijn onze ECHTE vrienden?

We besloten te schrappen in de lijst. En eigenlijk moet ik toegeven, de mensen die nu op de lijst staan, wil ik er inderdaad echt bij. De andere (de geschrapte mensen) waren eerder een sociale verplichting.

En laten we eerlijk zijn, liever een dag vol plezier met mensen waar we echt om geven dan mensen uit te nodigen, gewoon omdat het moet?

Liefs,

Tatjana

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s